De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Positieve reactie gezonder aanbod speeltuinkantine

Publicatiedatum: 01-11-2017

In mei van dit jaar is het nieuwe kantinegebouw in Speeltuin Leonardus geopend. Sindsdien is het aanbod van eten en drinken in de kantine verruimd en gezonder gemaakt. Nieuwe producten zijn onder andere gezonde broodjes en tosti’s, vers fruit, huisgemaakte soep en gezondere dranken.

Creatieve presentatie
In hoeverre sluit dit gezonde aanbod aan bij het gedrag en de wensen van de bezoekers? Deze vraag willen we graag beantwoorden. Daarom zijn in mei en juni 68 bezoekers van de speeltuin bevraagd. Uit de gesprekken blijkt dat veel mensen zelf eten en drinken meebrengen, met name omdat dat goedkoper is. Daarnaast kopen velen iets in de snoepwinkel. Ongeveer vier op de tien mensen koopt ook wel eens iets in de kantine en een kwart koopt van de fruitkar die op sommige dagen rondrijdt in de speeltuin. De ondervraagde bezoekers staan positief tegenover een gezonder kantineaanbod. Hun huidige productkeuze hangt vooral af van wat lekker is. Maar ze geven aan dat ze gezonde producten ook zouden kopen, vooral omdat ‘het gezond is’ of ‘omdat het lekker is’. Een creatieve presentatie zou mensen motiveren om gezonde producten te kopen. Met deze inzichten in het achterhoofd gaan de mensen van de Speeltuin verder op de ingeslagen weg. In september 2018 willen we bezoekers opnieuw vragen naar hun mening en ervaring.

Download samenvattend rapport

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet