De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Samen aan de slag voor een betere gezondheid

Publicatiedatum: 12-05-2016

De stichting Jong Helmond Lekker Gezond gaat samen met diverse andere maatschappelijke partners en vooral met kinderen, jongeren en hun (groot)ouders activiteiten opzetten gericht op het verbeteren van de gezondheid. Deze activiteiten zijn bedoeld voor de gezinnen  in achterstandssituaties in de buurten Leonardus, Weverspoort, Zonnekwartier, Vossenberg en Bloemenbuurt. Dat is mogelijk geworden door een subsidie van het FNO (Fonds NutsOhra). De projectduur is 3,5 jaar.

Eten en bewegen
De keuze van activiteiten is gebaseerd op een behoeften- en wensenpeiling onder bewoners en professionals. Zo zal de speeltuin Leonardus gezondheid op de kaart zetten door een gezonde speeltuinkantine te realiseren. In samenwerking met “Healthy Sisters” houdt de GGD er kookworkshops. JIBB gaat samen met sportschool El Maach, de beweegtuin en de Healthy Sisters de beweegactiviteiten verder uitbreiden o.a. met speciale activiteiten voor vrouwen.

LEVgroep en JIBB gaan meer activiteiten in de buurtparken en op de speelveldjes organiseren. Op de twee betrokken scholen ( Vuurvogel en Silvester-Bernadette) zal de aandacht, onder het label “Gezonde School”, voor een gezonde leefstijl worden versterkt.

Zelf initiatief
De GGD en LEVgroep betrekken kinderen en hun ouders actief in dit proces. Het is de bedoeling dat de  bewoners zelf ideeën aandragen en initiatieven nemen voor activiteiten, die de gezondheid in deze buurten bevorderen. Professionals en vrijwilligers zullen hen daarbij ondersteunen. Een evaluatie van het project moet laten zien wat wel en niet goed werkt. Succesvolle activiteiten vinden in de toekomst mogelijk ook in andere buurten plaats.

Bewoners die interesse hebben in het project en/of ideeën hebben voor activiteiten kunnen contact opnemen met de stichting Jong Helmond Lekker Gezond (info@jonghelmondlekkergezond.nl).

 

 

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet