De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Sporten op maat!

Publicatiedatum: 04-07-2017

Voor ieder mens met beperking, gedragsproblematiek of chronische aandoening is het belangrijk dat er een veilige en fijne sportplek is waar je kan sporten en bewegen. Een plek waar voldoende kennis is van mogelijkheden en vooral de aanpak die het beste past bij individuele personen. Het is niet altijd makkelijk voor mensen met een beperking om een passende sport te vinden en zo ook voor sportaanbieders om hier op in te spelen. Daar moet wat aan veranderd worden! De Provincie Noord-Brabant en de peelgemeenten willen hier een boost geven!

Persoonlijke hulpvragen
Zoals eerder genoemd is het niet altijd makkelijk om als sporter met een beperking je weg te vinden in de wirwar van aanbod, regelingen en persoonlijke wensen. We zijn ervoor om samen met jou een oplossing te zoeken voor de problemen die er zijn. In iedere gemeente zit een contactpersoon die zich daar hard voor maakt. Vandaar dat de Peelgemeenten samenwerken en de grenzen ‘vervagen’. Het is tijd om samen te werken. Wanneer iemand een hulpvraag heeft over aanbod dat niet aangeboden wordt in Helmond, dan kan er snel geschakeld worden met de andere gemeenten.

Uniek Sporten
Op hele korte termijn komt op www.unieksporten.nl het gehele aangepaste sportaanbod van de Peelgemeenten te staan. Op de app en de website van Uniek Sporten kan je zoeken naar een geschikte vorm van sport of bewegen dicht bij jouw in de buurt. Je kunt het sportaanbod zien, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Ook vind je er het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten plus de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten. Ga naar de website of download de app gratis in de App Store en Google Play.

Professionalisering en nieuw aanbod
Op woensdagavond 25 oktober wordt er een Regionale Ontmoeting Aangepast Sporten georganiseerd! Dit moet een inspirerende avond worden waar trainers, begeleiders, vrijwilligers, bestuursleden en andere geïnteresseerden naar toe willen gaan. Vanuit de behoefte van verenigingen worden er korte workshops gegeven die kunnen gaan over hoe om te gaan met autisme, het starten van nieuw aangepast sportaanbod maar ook hoe kan je als trainer omgaan met bepaalde gedragsproblemen. Op deze avond maak je kennis met een onderwerp en kan je kiezen om verdiepende workshops te volgen later in het jaar. Wil je jouw behoefte aangeven? Laat het weten.

Korte lijn met zorginstellingen
Om met het project ‘Sporten op Maat’ echt succesvol te kunnen zijn werken we graag samen met zorginstellingen als ORO of MEE maar ook opvoedondersteuners, fysiotherapeuten, artsen en ziekenhuizen. Zij spelen o.a. een belangrijke rol spelen in het aangeven van behoefte, het delen van sportaanbod, het delen van kennis en het stimuleren van sporten en bewegen onder de cliënten. We zijn altijd op zoek naar zorginstellingen die willen samenwerken en die mee willen denken om de drempels voor mensen met een beperking te verlagen.

Heb ik je interesse gewekt met bovenstaande verhaal? Wees dan niet bang om te reageren, vragen te stellen of mee te denken! Dit kan je sturen naar daangardien@jibbhelmond.nl.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet