De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Sportverenigingen vormen Team Fit voor een gezondere kantine

Publicatiedatum: 20-09-2016

De Helmondse sportverenigingen MULO (voetbal) en OEC (korfbal) en het Sportpark Brandevoort kregen op 13 september bezoek van Jong Helmond Lekker Gezond en De Gezonde Sportkantine. Zij maken goede voortgang met het introduceren van gezondere opties in hun kantines: appels en ander fruit, een gezondere tosti of een voedzaam broodje, ingedikt organisch fruitsap i.p.v. limonadesiroop. Hiervoor werken zij samen met plaatselijke producenten en leveranciers.

Samen sterk
Leden van de sportclubs zijn enthousiast over de gezondere keuzes en de motivatie is hoog om op deze weg door te gaan. Dat heeft nog meer kans van slagen als de gezondere sportkantine breed gedragen wordt in de vereniging. Daarom gaan MULO, OEC en Sportpark Brandevoort een Team Fit vormen, bestaande uit gemotiveerde ouders van jeugdleden, spelers die een voorbeeldrol vervullen, bestuurders en beheerders. Samen komen zij tot ideeën die passen bij hun club en die zij zelf gaan uitvoeren. Hierbij mogen ze natuurlijk op ondersteuning rekenen van Jong Helmond Lekker Gezond en van De Gezonde Sportkantine. Op termijn ligt een certificering als gezonde sportkantine zeker binnen bereik voor deze Helmondse koplopers.

Sportgroenten
Sommige producenten spelen creatief in op de vraag naar gezondere alternatieven voor in de sportkantines. Zo introduceerde tomatenteler Tommies een leuk aanbod snackgroenten in een passende verpakking.

Meer informatie over Team Fit of interesse om ook úw sport- of speeltuinkantine gezonder te maken? Neem contact op met de projectleider Gezonde sport- en speeltuinkantines, Mieke van Paassen, m.van.paassen@ggdbzo.nl telefoon 088 0031 447.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet