De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Stadspenning voor Joost Verspaget

Publicatiedatum: 02-02-2018

Joost Verspaget heeft op donderdag 1 februari 2018 de Stadspenning van de gemeente Helmond ontvangen bij zijn afscheid van de Stichting Jongeren In Beweging Brengen (JIBB) en de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel in de Westwijzer in Helmond.

De burgemeester roemde de vele initiatieven van de heer Verspaget. “U stond aan de wieg van de Stichting Jongeren in Beweging Brengen en de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. Samen met vele vrijwilligers zijn deze stichtingen uitgegroeid tot vooraanstaande instanties. Beide stichtingen hebben het doel een gezonde leefstijl te bevorderen onder de jeugd maar zeker ook voor de volwassenen in Helmond”.

Om dat te onderstrepen somde de burgemeester wat feiten op. JIBB bereikt met 22 professionals:

  • 9000 basisschoolkinderen
  • 1500 kinderen uit de kinderopvang
  • 2000 kleuters in het kader van hun beweegdiploma
  • 1000 kinderen in de naschoolse opvang
  • 1000 kinderen in het speciaal onderwijs
  • 1000 volwassenen met activiteiten die door buurtcoaches worden georganiseerd

Helmond op de kaart gezet

Daarmee heeft de heer Verspaget Helmond landelijk op de kaart gezet bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het NOC*NSF en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Tonnen aan subsidies zijn binnengehaald voor de jeugd, de Helmondse inwoners en daarmee voor de stad. Helmond is zelfs JOGG-gemeente geworden.

Onvermoeibare inzet 

De onvermoeibare vrijwillige inzet en het verbinden van uiteenlopende beleidsvelden als sport, onderwijs, gezondheid en armoede met de bijbehorende organisaties gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer Verspaget de Stadspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

Bron: Gemeente Helmond
Foto: Pressvisuals.com
 

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet