De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Succesvolle introductie fruitsnacks in speeltuin Leonardus

Publicatiedatum: 22-06-2016

Een uitje naar de speeltuin hoeft niet altijd te betekenen frisdrank, ijs en chips als traktatie. Speeltuin Leonardus is de uitdaging aangegaan om stapsgewijs kinderen en hun ouders te laten kennismaken met een gezonder alternatief voor het snoepen en snacken.

Op 1 juni is een start gemaakt met de verkoop van vers fruit. Appels, bananen, kiwi’s, mandarijnen en bakjes aardbeien, mooi gepresenteerd en tegen een aantrekkelijke prijs, vielen in de smaak bij jong en oud! Een veelbelovende start die het hele seizoen onderdeel gaat worden van het aanbod. Seizoensfruit en snackgroenten komen ook aan bod. Op termijn wil speeltuin Leonardus gebruik gaan maken van een verrijdbare koelkar om de gezondere snacks dicht bij de bezoekers te kunnen brengen. Ook wordt het huidige assortiment van de snoepwinkel kritisch bekeken en waar mogelijk verbeterd. Bij de drukbezochte start van de avondvierdaagse in speeltuin Leonardus zorgde het watertappunt van Brabant Water voor een gewaardeerde focus op het belang van het drinken van kraanwater.

De speeltuin wil een gezondere uitstraling en daar zijn veel kansen voor. Buitenspelen door de jeugd, de beweegtuin voor de volwassenen en ouderen, de huiskamer met de mobiele keuken waar men elkaar ontmoet en waar ook gekookt en gegeten kan worden, allemaal initiatieven die van de Leonardusbuurt een buurt in beweging maken!

Wilt u als speeltuinbestuur of –beheer meer weten over / aansluiten bij het gezonder maken van uw indoor of outdoor speelgelegenheid? Hebt u vragen over het verwerven van draagvlak, het assortiment, de lokale samenwerking of de communicatie naar uw leden en bezoekers? Neem contact op met de projectleider Gezonde Speeltuinkantine, Mieke van Paassen, m.van.paassen@ggdbzo.nl telefoon 088 0031 447

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet