De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Toename Gezonde Scholen verwacht in 2016

Publicatiedatum: 23-02-2016

Afgelopen januari hebben 6 scholen uit Helmond het goede nieuws ontvangen dat hun aanvraag bij het Ondersteuningsaanbod Gezonde school is gehonoreerd.

Deze ondersteuning bestaat uit een financiële vergoeding voor taakuren van een eigen medewerker of voor het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit én begeleiding door een Gezonde School-adviseur van de GGD. Op dit moment zijn er in Helmond 8 Gezonde (basis)scholen. Dit zijn scholen die structureel en planmatig aandacht besteden aan de gezondheid van leerlingen en het vignet Gezonde School hebben behaald.

Integrale aanpak
Een Gezonde School werkt met de Gezonde School-aanpak. Dit betekent dat door de hele school op minimaal één gezondheidsthema aandacht is voor gezondheid en een gezonde leefstijl van kinderen; in de lesstof, in de schoolomgeving, in de zorgstructuur van de school en in het beleid. Een school bepaalt zelf aan welk thema zij extra aandacht besteedt. Voorbeelden van thema’s zijn voeding, bewegen en sport of sociale veiligheid en welbevinden.

Vignet Gezonde School
Om een vignet Gezonde School te behalen moet een school voldoen aan een aantal criteria. Bij een positieve beoordeling mag de school zich drie jaar lang Gezonde School noemen. Voor meer informatie over de Gezonde school: www.gezondeschool.nl

Wilt u op uw school ook aan de slag met de Gezonde school-aanpak?
Neem dan contact op met Karin Spijkers: e-mail: k.spijkers@ggdbzo.nl en tel: 088- 00 31 474.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet