De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Vier buurten in de startblokken voor betere gezondheid

Publicatiedatum: 16-04-2016

De Stichting Jong Helmond Lekker Gezond heeft samen met de GGD Brabant-Zuidoost, LEV groep en JIBB het Plan van Aanpak voor het verbeteren van de gezondheid van kansarme gezinnen in de in de buurten Leonardus, Heipoort, Zonnekwartier en Bloemenbuurt ingediend

Dialoog aan tafel

De stichting JHLG heeft op 10 maart alle organisaties die bijgedragen hebben aan het Plan van Aanpak uitgenodigd voor een lunch om de stand van zaken toe te lichten. De organisaties konden tijdens deze geanimeerde lunch aan elkaar vertellen welke interventies zij willen uitvoeren. De interventies sluiten nauw aan op de wensen en behoeften van de buurtbewoners in de genoemde buurten. We kunnen hen helpen om hun gezondheid te verbeteren. Daarmee werd de basis gelegd voor de volgende fase. Alle organisaties lieten blijken het project van harte te ondersteunen en klaar te staan voor de volgende fase.

Theater en koken

Ook de deelnemende basisscholen worden op gepaste wijze bedankt voor hun medewerking aan de voorbereidende fase. Zo genieten de leerlingen van de basisschool de Vuurvogel van de voorstelling: ”Echt Vet”  door theatergroep Stormkracht. De leerlingen van groep 6 van de basisschool de Goede Herder gaan koken in Otto’s kookbus en krijgen in de klas een smaakles.

Fingers crossed

Het plan ligt nu ter beoordeling voor bij het fonds NutsOhra. We zijn positief gestemd op de uitslag en verwachten in april de definitieve toezegging. Daarna starten we direct met de voorbereiding om na de zomervakantie echt los te gaan.

Keep your fingers crossed voor een positieve uitslag.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet