De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Voetballertjes zijn Lekker Bezig

Publicatiedatum: 01-11-2017

Helmond is een JOGG-gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht), met Jong Helmond Lekker Gezond als uitvoerder van deze landelijke aanpak. Eén van de aandachtspunten is het stimuleren van fruit eten door kinderen, ook binnen de sportverenigingen.

De KNVB had onlangs een mooi aanbod voor de Helmondse amateurvoetbalverenigingen: tijdelijk gratis uitgifte (door partner Sligro) van de zogenaamde Teambox, die gevuld is met fruit voor de jeugdteams jo8 t/m jo11, zowel het thuisspelende als het bezoekende team. De KNVB vindt het belangrijk dat voetbalverenigingen een gezonde en sportieve omgeving zijn voor kinderen.

Team:Fit programma
Gezonde voeding hoort daar natuurlijk bij. Om dit te stimuleren, heeft de KNVB samen met Sligro het kantineprogramma Lekker Bezig opgezet. Dit programma stimuleert verenigingen om een gezonder assortiment in de kantine te voeren. Lekker Bezig trekt hierbij op met Team:Fit, een programma van Jongeren Op Gezond Gewicht dat ook gericht is op een gezonder aanbod in de sportkantines.

In Helmond doen Mulo, HVV, Rood Wit ’62 en Helmondia mee met hun jeugdteams jo8 t/m jo11. Het gaat om ongeveer 35 teams in totaal. Tientallen jeugdige voetbalspelertjes worden na afloop van hun wedstrijd verrast met een goed gevulde Teambox. Het programma is gestart bij de seizoensopening op 23 september.

Het is een aantrekkelijke manier om als voetbalvereniging het goede voorbeeld te geven en het eten van fruit op een laagdrempelige manier te stimuleren. Het kan het begin zijn van meer aandacht voor gezondere voeding binnen de sportkantine.

Voor meer informatie: Mieke van Paassen, projectleider gezondere sport- en speeltuinkantine, m.van.paassen@ggdbzo.nl, tel. 088 0031 447

Overige berichten

Eerste gezonde speeltuinkantine van NL!
Voor de Buurt
Een gezondheidsplein op de Heistraat Braderie
Extra avondlessen in de Beweegtuin
Tennisvereniging Carolus krijgt Goud
Luister naar wat de Healthy Sisters te vertellen hebben over de campagne Ik loop op water 
Krachten bundelen met JIBB
Uitreiking certificaat ‘gezonde speeltuinkantine’ Leonardus speeltuin
Kinderkookcafé 2018 bs. Silvester-Bernadette en bs. De Goede Herder

Laat zien dat je meedoet