De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

‘Water, het beste voor je kind’, ook in Elkerliek

Publicatiedatum: 22-06-2016

De kinderartsen van het Elkerliek ziekenhuis ondersteunen de watercampagne van Jong Helmond Lekker Gezond van harte. Deze maand delen we daarom gratis bidons uit aan kinderen op te polikliniek om te vullen met water.

De ouders krijgen extra informatie over de voordelen van water drinken. En we gaan nog een stap verder. Voortaan delen de gastvrouwen geen ranja en appelsap meer uit aan de kinderen in de wachtkamers van het ziekenhuis, maar alleen nog water.

In pakjes drinken, frisdrank en sap zit vaak erg veel suiker. Te veel suiker binnen krijgen is ongezond en kan leiden tot overgewicht. We willen graag dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld wordt. Nederland behoort tot de top van de wereld op het gebied van kraanwaterkwaliteit. Voordat kraanwater uit de kraan stroomt, is het gezuiverd met de modernste technieken. Kraanwater bevat mineralen die ons lichaam nodig heeft en is de goedkoopste dorstlesser. En het mooiste: het is overal beschikbaar. Dus daarom is de boodschap: ‘Water, het beste voor je kind’. Geef je kind minimaal twee keer per dag een glas water. Dit houdt je kind lekker fit! En heel belangrijk: geef zelf het goede voorbeeld.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet