De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
DrinkWater!
Op momenten dat kinderen en jongeren dorst hebben, drinken ze nu vaak zoete dranken. Hiermee krijgen ze onbewust veel..
Nieuws
Jong Helmond Lekker Gezond promoot DrinkWater!
12 januari 2016
Op 18 november 2015 werd vijf jaar VVE in de gemeente Helmond gevierd tijdens een symposium in de Cacaofabriek. Alle medewerkers van Helmondse reguliere basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen die werken met kinderen van 0-7 jaar waren hiervoor uitgenodigd. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) was aanwezig voor de promotie van de DrinkWater! aanpak.
Nieuws
Pakje drinken in schooltas is tikkende suikerbom
24 februari 2016
Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk en onschuldig. Maar uit onderzoek blijkt dat drinkpakjes tot 6,5 suikerklontje per pakje (200ml) bevatten. Een kwart van de pakjes bevat zelfs meer suiker dan een glas cola. Kinderen die deze pakjes meekrijgen naar school, krijgen hierdoor veel suiker binnen en dit kan leiden tot overgewicht. Daarom pleit Stichting Jong Helmond Lekker Gezond ervoor dat kinderen op school, op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal meer water drinken.
Nieuws
Juni drinkwater maand
05 april 2016
Het drinken van water moet weer de normaalste zaak van de wereld worden. Dat vinden ook de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en alle consultatiebureau's in Helmond. Zo gaan verschillende locaties  van Spring, Small Steps, Kidsvillage en Korein in de aandachtswijken van Helmond over op het aanbieden van water in plaats van sap. Hiervoor maken ze gebruik van de Watercampagne die door Stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) is ontwikkeld.
Nieuws
Op water lopen kinderen in Helmond de Wandelavondvierdaagse uit
18 mei 2016
In de periode van 25 mei tot en met 28 mei vindt in Helmond weer de Wandelavondvierdaagse plaats. Kinderen en hun ouders komen vier dagen achter elkaar in beweging en lopen 5, 10 of 15 km. Bij de speeltuin Leonardus kan op woensdag 25 mei gratis water getapt worden.
Nieuws
Wethouder De Leeuw drinkt water met de allerkleinsten
30 mei 2016
Op vrijdag 3 juni aanstaande is wethouder De Leeuw van 10.30 tot 11.30 uur op Spring kinderdagverblijf De Beestenbende, Binderen 4 in Helmond. In het kader van de DrinkWater! campagne van Jong Helmond Lekker Gezond, biedt zij kinderdagverblijforganisaties Spring, Small Steps, Kidsvillage, Korein en Pantomime officieel de eerste drinkwaterpakketten aan. Daarnaast zingt zij samen met de kinderen het drinkwaterlied en wordt zij vergezeld door de watermascotte Druppie.
Nieuws
Wethouder De Leeuw overhandigt DrinkWater! pakket voor de start DrinkWater! campagne
22 juni 2016
Op vrijdag 3 juni heeft de aftrap van de DrinkWater! campagne van Stichting Jong Helmond Lekker Gezond plaatsgevonden.
Nieuws
Wandelavondvierdaagse met gratis watertappunt
22 juni 2016
Van woensdag 25 t/m 28 mei heeft de Helmondse Wandelavondvierdaagse weer plaatsgevonden. De eerste avond konden alle deelnemers bij de speeltuin Leonardus in de speeltuin gratis water tappen uit een waterpaddenstoel van Brabant Water.
Nieuws
‘Water, het beste voor je kind’, ook in Elkerliek
22 juni 2016
De kinderartsen van het Elkerliek ziekenhuis ondersteunen de watercampagne van Jong Helmond Lekker Gezond van harte. Deze maand delen we daarom gratis bidons uit aan kinderen op te polikliniek om te vullen met water.
Nieuws
Spetter spieter spatter, wij drinken lekker water!
22 juni 2016
De kinderen van korein kinderplein aan de Keizerin Marialaan (tussen LACO en het Jan Visser museum in) zijn het er over eens, water is lekker en gezond! In de kinderraad is unaniem besloten dat wij overgaan op water drinken, want zoveel gaat er helemaal niet veranderen. Wij drinken nu zelf gemaakte ijs- thee, maken fruitwater en kiezen onze smaken thee.
Nieuws
Consultatiebureau maakt zich sterk voor DrinkWater
22 juni 2016
De consultatiebureaus van de Zorgboog in Helmond doen ook mee aan de Drinkwater! maand. Op het consultatiebureau staat in de wachtkamer een kan kraanwater met leuke gekleurde bekers.
Nieuws
Succesvolle introductie fruitsnacks in speeltuin Leonardus
22 juni 2016
Een uitje naar de speeltuin hoeft niet altijd te betekenen frisdrank, ijs en chips als traktatie. Speeltuin Leonardus is de uitdaging aangegaan om stapsgewijs kinderen en hun ouders te laten kennismaken met een gezonder alternatief voor het snoepen en snacken.
Nieuws
DrinkWater campagne krijgt vervolg
20 september 2016
Na de start van de succesvolle DrinkWater campagne onder de allerkleinste kinderen, ligt de focus van Jong Helmond Lekker Gezond dit schooljaar op kinderen van 0 tot 12 jaar. Basisscholen zullen gestimuleerd worden om de leerlingen meer water te geven om ze meer bewust te maken van de gezonde keuze.
Nieuws
Meer water drinken één van je goede voornemens?
11 januari 2017
Veel mensen hebben voor het nieuwe jaar een lijst met goede voornemens. Een van die goede voornemens zou meer water drinken kunnen zijn. Water is een gezonde dorstlesser, bevat geen calorieën en komt gewoon uit de kraan.
Nieuws
Gratis water tappen tijdens de avondvierdaagse
12 mei 2017
Van woensdag 17 t/m 20 mei lopen weer veel deelnemers de Helmondse avondvierdaagse. Brabant Water sluit, geheel belangeloos, 2 watertappunten aan. Elke wandeldag kan gratis water getapt worden bij de Leonardus speeltuin. Zaterdag, tijdens de intocht zal watermascotte Druppie alle deelnemers aanmoedigen en stimuleren water te drinken uit de waterpaddenstoel op de Lorentzstraat, die speciaal voor deze laatste dag daar geplaatst wordt. Hiermee helpt Brabant Water om de avondvierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken.
Nieuws
Wedstrijd ‘Ik loop op water’
15 mei 2017
Win met je klas een dansworkshop van Juvat Westendorp.
Nieuws
Winnaar campagne "Ik loop op water"
29 mei 2017
Maak een creatieve, originele selfie (individueel of groep) met de DrinkWater bidon, of een vlog over waarom en hoe jij de Avondvierdaagse loopt op water. Met die uitdaging stuurden we de deelnemers aan de Helmondse Avondvierdaagse op pad. Deze kanjer van basisschool Talentrijk won de Instragram-wedstrijd. Zij wint met haar klas een dansworkshop van Juvat Westendorp. Proficiat!
Nieuws
Ambities voor volgend schooljaar
04 juli 2017
Als we kijken naar de thema’s voor volgend schooljaar hebben we weer veel ideeën om de Helmondse jeugd gezonder op te laten groeien.  
Nieuws
Leerlingen basisscholen lopen avondvierdaagse op water
02 juli 2017
Tijdens de avondvierdaagse van 17 mei tot en met 20 mei hebben meer dan 400 kinderen gelopen op water in plaats van zoete dranken. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond heeft hiervoor de campagne ‘Ik loop op water’ georganiseerd. Met deze campagne werden alle kinderen die meeliepen gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen.
Nieuws
Juvat Westendorp geeft dansworkshop bij basisschool Talentrijk
01 november 2017
Juvat Westendorp, JOGG-ambassadeur, acteur, danser en choreograaf (bekend van So You Think You Can Dance en Goede Tijden Slechte Tijden) heeft maandag 4 september jl. een dansworkshop gegeven aan groep 7 van basisschool Talentrijk in Helmond. Dit was de prijs die Jessie Miksch met haar klas had gewonnen met de campagne ‘Ik loop op water’ die tijdens de afgelopen Wandelavondvierdaagse in Helmond is georganiseerd.
Nieuws
Conclusie Drinkwater campagne op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven
03 november 2017
Jong Helmond Lekker Gezond besteedt vanaf schooljaar 2015/2016 extra aandacht aan het stimuleren van het drinken van water onder de allerkleinsten. Hiervoor is een drinkwatercampagne opgezet bij meerdere locaties. Naar aanleiding van deze campagne kunnen we de volgende conclusies trekken:
Nieuws
Een gezondere Avondvierdaagse met water
23 januari 2018
Na het succes van de afgelopen vierdaagse komt er dit jaar een vervolg op de campagne ‘Ik loop op water’ waarbij alle basisscholen in Helmond worden uitgenodigd deel te nemen. Met deze campagne willen we kinderen en ouders die meelopen stimuleren om (kraan)water te drinken tijdens het lopen. De avondvierdaagse staat gepland van 30 mei t/m 2 juni 2018.
Nieuws
Jong Helmond Lekker Gezond en Facebook
07 februari 2018
Sinds kort heeft Jong Helmond Lekker Gezond een eigen facebookpagina waarop activiteiten, tips en leuke acties worden gedeeld. Like onze pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
Nieuws
Doe met jouw basisschool ook mee aan de campagne Ik loop op water!
19 maart 2018
Doe met jouw basisschool ook mee aan de campagne Ik loop op water!
Nieuws
Start campagne 'Ik loop op water’
17 mei 2018
De organisatie van de Wandelavondvierdaagse in Helmond is alweer in volle gang. Een gezellige en sportieve activiteit voor jong en oud van 30 mei t/m 2 juni! Ieder jaar doen weer veel scholen mee aan dit evenement. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond organiseert ook dit jaar voor alle basisscholen in Helmond de campagne ‘Ik loop op water’. Met deze campagne worden de kinderen die meelopen met de vierdaagse gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen en kunnen hiermee tevens een mooie prijs winnen met hun klas.
Nieuws
Drinkgedrag onder de loep
17 mei 2018
De omgeving waarin kinderen zich bevinden heeft grote invloed heeft op hun drinkgedrag. Dat concludeert Amber van Riel, student Lifestyle Studies Fontys Hogeschool. Zij onderzocht de gezonde omgeving van de basisscholen in Helmond. Omdat er vaak nog geen afspraken gemaakt zijn voor drinken, lag de focus op het drinkgedrag van de kinderen. Het blijkt dat zodra kinderen in een omgeving zijn waar alleen gezonde voeding wordt aangeboden, zij hier positief over zijn en het zelfs heel erg lekker vinden
Nieuws
Luister naar wat de Healthy Sisters te vertellen hebben over de campagne Ik loop op water 
22 mei 2018