De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Eet groente en fruit!
Kinderen eten te weinig groente en fruit. Groente en fruit zijn juist gezond. Het helpt kinderen om op gewicht te blijven...
Nieuws
Een feestmaand met gezonde traktaties
19 november 2015
Nieuws
Voorlezen over groente en fruit tijdens de Nationale Voorleesweken
12 januari 2016
Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Maar het is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. De Nationale Voorleesdagen zijn gepland van 27 januari t/m 6 februari. Voor alle scholen die deelnemen aan het EU-schoolfruit is er het Schoolfruitdigibord waar kinderen van groep 1/2, 3, 4 en 5 kunnen kijken en luisteren naar voorleesverhalen over groente en fruit.
Nieuws
(Op)voedingsparty
21 februari 2017
Op maandag 6 maart vindt de eerste (op)voedingsparty plaats in buurthuis ’t Huukske. Moeders en eventueel oma’s met (klein)kinderen in de leeftijd van 6 maanden t/m 12 jaar worden door een bekende (de gastvrouw) uitgenodigd voor de party waarbij het centrale thema Kinderen & Gezonde voeding is.
Nieuws
Nieuw project ‘Groente als ingrediënt’.
11 januari 2017
Jong Helmond Lekker Gezond zal in 2017 deelnemen aan het project ‘Groente als ingrediënt’ dat door Topsector Agri&Food is ingediend en uitgevoerd zal worden in samenwerking met verschillende PPS partners waaronder universiteit Wageningen, de HAS, gemeente Helmond, JOGG Den Bosch, Peel Duurzaam Gezond en voedingsbedrijven Peter van Halder, Hutten en Proverka.
Nieuws
Groente als ingrediënt
04 juli 2017
Jong Helmond Lekker Gezond neemt sinds begin 2017 deel aan het project ‘Groente als ingrediënt’ dat door Topsector Agri&Food is ingediend en uitgevoerd wordt in samenwerking met verschillende PPS partners waaronder universiteit Wageningen, de HAS, gemeente Helmond, JOGG Den Bosch, Peel Duurzaam Gezond en voedingsbedrijven Peter van Halder, Hutten en Proverka.
Nieuws
Korte terugblik schooljaar 2016-2017
06 juli 2017
Vol trots kijken we terug op een heel mooi jaar! We kunnen nu al de 16e Gezonde School noteren! Enkele basisscholen hebben zelfs al meerdere vignetten. Maar ook samen met het voortgezet onderwijs zijn al hele goede resultaten geboekt op het gebied van de gezonde schoolkantines. Nogmaals complimenten aan alle onderscheidde scholen.
Nieuws
15-jarig bestaan Kookclub Kookidee
01 november 2017
De kookclub Kookidee is een club speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Een keer per maand komen de leden koken en gezellig samen eten in het Klokhuis te Deurne. En dit dus al 15 jaar ondersteund door een vaste club vrijwilligers.
Nieuws
Lidl ondersteunt kidskookcafé Helmond-West
01 november 2017
Dit jaar viert Lidl haar twintigste verjaardag in Nederland en dat doet de discounter graag met haar klanten samen. Daarom heeft de actie “Lidl helpt lokaal” gestart waarmee lokale initiatieven, die bijdragen aan een betere en gezondere buurt, kunnen worden waargemaakt.
Nieuws
Hoeveel en hoe vaak per week eten kinderen van 0-4 jaar groente?
03 november 2017
Binnen Jong Helmond Lekker Gezond zijn we altijd nieuwsgierig naar het gedrag van volwassenen en kinderen omtrent hun leefstijl. Dit keer hebben we een meting gedaan naar de groenteconsumptie bij 0-4 jarigen waar 205 ouders aan hebben meegedaan. Ouders van kinderen die op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal zitten of bij het consultatiebureau kwamen, hebben een korte vragenlijst over groente eten ingevuld met de volgende resultaten:
Nieuws
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
02 oktober 2018
Groente helpt peuters groeien. Maar hoe zorg je dat je kind (meer) groente eet? Jong Helmond Lekker Gezond en de Zorgboog werken samen om baby’s en peuters gezond op te kunnen laten groeien. Op 1 oktober jl. was de aftrap van de groentecampagne ‘Groente eten, dat mag de hele dag’. Berbel van Bree, manager Jong Helmond Lekker Gezond, overhandigde symbolisch het eerste groentegadgetpakket aan de directeur Kraam/JGZ van de Zorgboog, Margreet de Leeuw.
Nieuws
Oktober Groentemaand
18 september 2018
1 Oktober start in Helmond de groentemaand. In deze maand wordt door de Zorgboog, Jong Helmond Lekker Gezond en JIBB extra aandacht besteed aan het eten van groente onder peuters.