De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Gezond Ontbijt!
De aandacht voor een gezond ontbijt als start van de dag is belangrijk. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen..
Nieuws
Feestelijk nationaal ontbijt gezonde scholen
04 november 2015
Maandag 9 november is basisschool Mondomijn in het zonnetje gezet.
Nieuws
Feestelijk ontbijt met burgemeester en wethouder en kinderen van de Gezonde Scholen in Helmond
18 november 2015
Maandag 9 november hebben 40 kinderen van de 8 gezonde scholen in Helmond samen met de burgemeester en wethouder ontbeten in het restaurant van de Praktijkschool. 
Nieuws
Feestelijk burgemeestersontbijt met kinderen van de Gezonde Scholen
15 november 2016
Op woensdag 9 november heeft Jong Helmond Lekker Gezond 9 Gezonde Scholen in Helmond in het zonnetje gezet. Samen met burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel en wethouder onderwijs Margreet de Leeuw-Jongejans hebben 45 kinderen van Goede Herder, Dierdonk, Westwijzer, Vuurvogel, Montessori, Silvester-Bernadette, Trudo, De Lindt en ‘t Hout samen ontbeten in het restaurant van de Praktijkschool. Zij gaven hiermee het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.
Nieuws
Basisscholen inschrijven voor Nationaal Schoolontbijt
08 mei 2017
In de week van 6 tot en met 10 november 2017 kunnen weer alle kinderen van de basisscholen in Helmond samen ontbijten. Dit gebeurt tijdens de 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Met dit gezamenlijke ontbijt en het speciale lesmateriaal wordt het belang van een gezond ontbijt op een leuke en leerzame manier onder de aandacht gebracht. Nog steeds ontbijten veel gezinnen niet of niet voldoende.
Nieuws
Inspiratie: Gezonde Stoombootlunch
27 november 2017
Sint is al weer bijna in het land! Vaak staat gezond eten en bewegen dan toch even aan de kant. Overal zie je weer al het lekkers staan, maar kunnen we dit jaar niet voor wat lekkers én gezonds gaan? Hierbij geven we jou wat inspiratie met ons idee, doe jij dit jaar met ons mee? Weten hoe je deze heerlijke verrassing maakt?
Nieuws
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
18 september 2018
Gezellig en gezond samen ontbijten:
Nieuws
Burgemeestersontbijt 7 november
18 september 2018
Dit jaar organiseert Jong Helmond Lekker Gezond voor het 4e jaar het burgemeestersontbijt. Dit evenement, dat speciaal georganiseerd wordt om alle gezonde scholen in Helmond in het zonnetje te zetten, wordt dit jaar gehouden op woensdag 7 november bij het Jan van Brabant college aan de Molenstraat.
BlogOp eigen kracht naar een gezonde toekomst
22 juni 2016
In mei ben ik gestart als projectleider ‘op eigen kracht naar een gezonde toekomst’. Door het verbeteren van samenwerking tussen welzijn- en zorgprofessionals en het stimuleren en ondersteunen van ideeën bij bewoners, gaan we de gezondheidsachterstanden in 4 Helmondse buurten aanpakken. Wat een uitdaging.
BlogEten is weten
28 september 2015
Wereldwijd gaan 1 miljard mensen dagelijks met honger naar bed, daar tegenover staan 1,5 miljard mensen met obesitas. Ik schrik nog altijd van die cijfers. Vooral als ik zie dat overgewicht en obesitas niet alleen problemen van ‘de grote mensen’ wereld zijn. Helaas zie ik steeds meer jongeren kampen met overgewicht. Een zorgelijke ontwikkeling. Overgewicht is slecht voor de gezondheid en het welzijn van onze jeugd.