De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Gezond Ontbijt!
Helmond
06 oktober 2015

De aandacht voor een gezond ontbijt als start van de dag is belangrijk. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Met de campagne Gezond Ontbijt maakt JHLG ontbijten makkelijker en aantrekkelijker.  Een onderdeel van de campagne is het burgemeestersontbijt op 9 november 2015 waarbij burgemeester Elly Blanksma leerlingen van verschillende gezonde scholen heeft uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt in de praktijkschool.  Dit is tevens het startsein voor de week van Het Nationaal Schoolontbijt. 

Doelstelling Het Gezonde Ontbijt!

  • De scholen die het vignet “voeding” van de Gezonde School willen behalen of al hebben, doen mee aan het Nationale Schoolontbijt, dat in de week van 9 t/m 13 november 2015 wordt gehouden.
  • Voor 2017 doen de 5 scholen in de aandachtswijken mee aan het Nationaal Schoolontbijt
  • Het ontbijt dat gekoppeld is aan de Koningsspelen, krijgt een gezonder karakter.
  • Kids kookcafés geven aandacht aan het klaarmaken van een gezond ontbijt en passen hier hun programma op aan.

Projectleider: Irene Gruintjes
Organisatie: Jongeren op gezond gewicht
Telefoon: 06-51969958
Irene.gruintjes@jogg.nl

 

 

Ik help mee als vrijwilliger
Ik help mee als sponsor

< Ga terug naar het overzicht

Laat zien dat je meedoet