De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Nieuws
Gezonde kinderopvang
24 februari 2016
Jong geleerd… Gezonde scholen en gezonde kantines kenden we al. Nu is het ook mogelijk om aan de slag te gaan met de aanpak Gezonde Kinderopvang. Dit geeft kinderdagverblijven en peuterspeelzalen de kans om planmatig te werken aan een gezonde leefstijl voor de allerkleinsten.
Nieuws
Aftrap Nationale Voorleesdagen met een gezond voorleesontbijt voor de allerkleinsten
24 februari 2016
Van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari waren speciaal voor baby’s, peuters en kleuters de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. De aftrap ging gepaard met een voorleesontbijt in de Helmondse bibliotheek voor peuters en ouders van Spring Kinderopvang de Toverhoed.
Nieuws
Kinderdagverblijf Pantomime ook over op water
22 juni 2016
".........of we over wilde stappen op het drinken van water", daar kwam het verhaal van Irene Gruintjes, projectleider van de DrinkWater campagne op neer.
Nieuws
Workshops gezonde voeding en bewegen
21 september 2016
Op 4 oktober vindt voor de tweede keer een thema avond plaats voor ouders van kinderen in de leeftijd 0-4jr in De Westwijzer in Helmond. Tijdens deze avond bieden we twee workshops aan; gezonde voeding door een diëtiste en bewegen met je kind door JIBB en een fysiotherapeute.
Nieuws
Marelke Rijkers stelt zich voor
13 januari 2017
Hallo, Mijn naam is Marelke Rijkers en ik ben Verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg bij de Zorgboog. In februari '16 ben ik geslaagd als HBO-Verpleegkundige en sinds maart '16 ben ik werkzaam in de wijken Brandevoort en Stiphout-Warande.
Nieuws
Voorleesontbijt
08 maart 2017
Op woensdag 25 januari jl. heeft weer het jaarlijkse voorleesontbijt plaatsgevonden bij Bibliotheek Helmond-Peel. Dit ontbijt was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Peuters van de Westwijzer en hun ouders werden voorgelezen uit het prentenboek De Kleine Walvis en hebben daarna samen genoten van een gezond ontbijt.
Nieuws
Gezond Opgroeien 0-2 jaar
10 mei 2017
Op 18 mei organiseert Jong Helmond Lekker Gezond in samenwerking met de Zorgboog, Zorgboog in Balans Kinderpraktijk en Jibb een thema-avond rondom ‘Gezond Opgroeien 0-2 jaar’.
Nieuws
Eerste Kraammarkt
04 juli 2017
De eerste kraammarkt van de regio Helmond vond afgelopen zaterdag plaats. Op deze markt vonden de bezoekers 'alles voor zwanger & baby'. Van kinderkleertjes tot tips over borstvoeding en van zwangerschapsmassage tot knuffels. Bezoekers konden deelnemen aan workshops als ademhalingstechniek, zwangerschapspilates en eerste hulp bij kinderongelukjes.
Nieuws
Bewegen met peuters!
07 februari 2018
Vanaf 7 maart start JIBB wekelijks met ouder-kind gym voor kindjes van 2 tot 4 jaar. Samen met papa, mama, opa of oma lekker bewegen, klimmen, klauteren, springen en gooien in een echte gymzaal.