De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Gezonde basisschool
In een korte filmimpressie laat de stichting Jong Helmond Lekker Gezond zien hoe basisscholen kunnen werken aan een duurzaam..
Nieuws
Smaaklessen op basisschool de Westwijzer
12 januari 2016
De laatste maanden van 2015 heeft 4e jaars Welness & Lifestyle (Helicon) stagiaire Eline Mooijen op basisschool de Westwijzer in alle groepen smaaklessen gegeven. Smaaklessen is hét lesprogramma over eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen kinderen hun eten. Smaaklessen is gebaseerd op een idee van TV-kok Pierre Wind.
Nieuws
Uitreiking vignet Gezonde School aan basisschool Mondomijn
18 november 2015
Maandag 9 november is basisschool Mondomijn in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens het burgemeestersontbijt dat was georganiseerd in het kader van de Nationale Ontbijtweek. 
Nieuws
Kinderkookcafé
18 november 2015
Op basisschool de Westwijzer is afgelopen week voor de derde keer het Kinderkookcafé van start gegaan. Gedurende 6 weken kunnen leerlingen uit groep 5 t/m 8 wekelijks na schooltijd koken in de keuken van  het wijkhuis. 
Nieuws
Gezocht: Kok voor kinderkookcafés op scholen in Helmond
12 januari 2016
Een jaar geleden is vanuit de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond een kinderkookcafé van start gegaan op basisschool de Westwijzer. Twee keer per jaar wordt er gedurende zes weken 1 keer per week na schooltijd met leerlingen uit de groepen 5-8 gekookt.
Nieuws
Stemmen!
23 februari 2016
De stichting Jong Helmond Lekker Gezond is in de regio Helmond geselecteerd voor de actie Help Nederland Vooruit, een initiatief van ING. Hiermee maken we kans op een donatie van € 5000 euro. Een bedrag dat we goed kunnen gebruiken voor het KidsKookCafé en de bijbehorende voorlichting aan ouders. Wat we hiervoor moeten doen? Stemmen verzamelen! Dus help mee en stem voor Jong Helmond Lekker Gezond op www.ing.nl/stemnederlandvooruit. Zoek op Jong Helmond Lekker Gezond of via de postcode 5701 en stem op Jong Helmond Lekker Gezond. Zo maken we samen onze jeugd gezonder. Dank u!
Nieuws
Toename Gezonde Scholen verwacht in 2016
23 februari 2016
Afgelopen januari hebben 6 scholen uit Helmond het goede nieuws ontvangen dat hun aanvraag bij het Ondersteuningsaanbod Gezonde school is gehonoreerd.
Nieuws
Donatie ING voor Kidskookcafé
23 maart 2016
De stichting Jong Helmond lekker Gezond is een van de vijf organisaties die in de regio Helmond was geselecteerd. Jouw stem was voor ons geld waard! Bij de uitreiking op zaterdag 19 maart bleek ons project 'Kidskookcafés'op de tweede plaats te zijn geëindigd met 272 stemmen. We hebben met jullie steun € 3000 verworven. Bedankt voor je stem en support!   
Nieuws
Basisscholen inschrijven voor Nationaal Schoolontbijt
05 april 2016
In de week van 7 tot en met 11 november 2016 kunnen weer alle kinderen van de basisscholen in Helmond samen ontbijten. Dit gebeurt tijdens de 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Met dit gezamenlijke ontbijt en het speciale lesmateriaal wordt het belang van een gezond ontbijt op een leuke en leerzame manier onder de aandacht gebracht. Nog steeds ontbijten veel gezinnen niet of niet voldoende.  Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder naar ongezonde tussendoortjes grijpen waardoor de kans op een gezond gewicht groter is.
Nieuws
Koningsontbijt gezonder
05 april 2016
22 April vindt op veel basisscholen in Helmond weer de Koningsspelen plaats. De Koningsspelen is een actief en sportief Oranjefeest. Voordat gestart wordt met de Koningssportdag, ontbijten alle leerlingen samen op school om zo de dag goed te beginnen en voldoende energie te hebben om lekker te bewegen. Uit onderzoek blijkt dat in 15% van de gezinnen met schoolgaande kinderen niet elke dag wordt ontbijten.
Nieuws
Jong Helmond Lekker Gezond presenteert zich op Nederlandse Congres Volksgezondheid
16 april 2016
Op 6 april gaf gezonde schooladviseur Karin Spijkers een presentatie over Onwijs Fit! als onderdeel van de JOGG aanpak in Helmond op het Nederlands Congres Volksgezondheid. Doel Onwijs Fit! Het doel van Onwijs Fit! is ervoor zorgen dat leerlingen uit groep 2 t/m 8, hun ouders en het schoolteam meer inzicht krijgen in de gezondheid en het beweeggedrag van het individuele kind en alle kinderen samen.
Nieuws
Vier buurten in de startblokken voor betere gezondheid
16 april 2016
De Stichting Jong Helmond Lekker Gezond heeft samen met de GGD Brabant-Zuidoost, LEV groep en JIBB het Plan van Aanpak voor het verbeteren van de gezondheid van kansarme gezinnen in de in de buurten Leonardus, Heipoort, Zonnekwartier en Bloemenbuurt ingediend
Nieuws
Nieuwe Schijf van Vijf: in kleine stappen naar het ideaal
19 april 2016
Op 22 maart presenteerde het Voedingscentrum de nieuwste update van de Schijf van Vijf en startte een landelijke campagne. Het voorlichtingsmodel in de vorm van een schijf met 5 vakken geeft de essentie van gezond eten weer. Mensen kunnen hiermee gezonde(re) keuzes maken naar eigen smaak en voorkeur. Elke stap richting de Schijf van Vijf levert gezondheidswinst op.  
Nieuws
Samen aan de slag voor een betere gezondheid
12 mei 2016
De stichting Jong Helmond Lekker Gezond gaat samen met diverse andere maatschappelijke partners en vooral met kinderen, jongeren en hun (groot)ouders activiteiten opzetten gericht op het verbeteren van de gezondheid. Deze activiteiten zijn bedoeld voor de gezinnen  in achterstandssituaties in de buurten Leonardus, Weverspoort, Zonnekwartier, Vossenberg en Bloemenbuurt. Dat is mogelijk geworden door een subsidie van het FNO (Fonds NutsOhra). De projectduur is 3,5 jaar.
Nieuws
Gezonde kookworkshop tijdens de 4e editie van de JIBB School Battle
22 juni 2016
Op woensdag 25 mei kwamen 1600 leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 naar Sportpark de Braak om daar o.a. verschillende sportclinics en workshops te volgen.
Nieuws
Samen aan de slag voor een betere gezondheid
22 juni 2016
De stichting JHLG zet samen met maatschappelijke partners (o.a. GGD, LEV en JIBB), kinderen, jongeren en hun (groot)ouders activiteiten op voor het verbeteren van de gezondheid. Dat staat in hun projectplan “Op eigen kracht naar een gezonde toekomst”. Het betreft activiteiten voor de kansarme gezinnen in de buurten Leonardus, Heipoort, Zonnekwartier en Bloemenbuurt.
Nieuws
Otto’s Kookbus op basisschool de Goede Herder!
22 juni 2016
Leerlingen uit groep 6 van basisschool Goede Herder mochten op vrijdag 13 mei lekker en gezond gaan koken in Otto’s kookbus.
Nieuws
Voorstelling Echt Vet! op basisschool de Vuurvogel!
22 juni 2016
Voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 van basisschool de Vuurvogel werd op vrijdag 15 april de voorstelling Echt Vet van theatergroep Stormkracht opgevoerd.
Nieuws
Campagne voedselonderwijs voor ieder kind
07 september 2016
Afgelopen maandag is campagne ‘Voedselonderwijs voor ieder kind’ gestart. Deze campagne is een gezamenlijke actie van de Youth Food Movement en de Alliantie Voedselonderwijs. De campagne heeft als doel om structureel voedselonderwijs voor ieder kind op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. De campagne roept daarom op tot het ondertekenen van de petitie voor voedselonderwijs en beoogt het ophalen van meer dan 40.000 handtekeningen voor 16 oktober 2016, Wereldvoedseldag. 
Nieuws
Ondersteuningsaanbod Gezonde school
01 maart 2017
Vanaf medio maart 2017 opent een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod voor scholen die een Gezonde School willen worden. De toekenning vindt plaats in mei, zodat de school tijdig een Gezonde School coördinator aan kan wijzen en één of meerder Gezonde School-thema’s kan opnemen in het schoolwerkplan en jaarplan voor het opvolgende studiejaar.
Nieuws
Kidskookcaféwedstrijd
07 september 2016
Voor Helmondse basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 wordt het Kidskookcaféwedstrijd georganiseerd. Kinderen kunnen zich opgeven in duo’s en sturen hiervoor een zelfgekozen driegangenmenu in passend binnen het thema lekker én gezond. Op donderdag 13 oktober strijden zij om de Helmondse titel.
Nieuws
Nationaal schoolontbijt in november
20 september 2016
Ook dit jaar gaan op duizenden basisscholen in heel Nederland honderdduizenden kinderen samen ontbijten. Dat gebeurt tijdens de 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, in de week van 7 tot en met 11 november 2016. Met dit gezamenlijke ontbijt en het speciale lesmateriaal brengen scholen het belang van een gezond ontbijt op een leuke en leerzame manier onder de aandacht.
Nieuws
Oproep Kidskookcaféwedstrijd Helmond
20 september 2016
JHLG daagt kinderen uit groep 7 en 8 uit om mee te doen aan de Helmondse kidskookcaféwedstrijd! Van 12 t/m 25 oktober wordt de landelijke Dutch Agrifood Week georganiseerd. In deze week staat gezonde voeding en gezondheid centraal. Ook in Helmond worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder een Kidskookcaféwedstrijd.
Nieuws
Eerste editie Helmondse kidskookcaféwedstrijd groot succes
01 november 2016
In de week van 12 tot en met 25 oktober vond de Dutch Agri Food Week plaats. Een landelijke week die geheel in het thema stond van gezondheid en gezonde voeding. Tijdens deze week organiseerden Food Tech Brainport in samenwerking met gemeente Helmond en stichting Jong Helmond Lekker Gezond de eerste editie van de Kidskookcaféwedstrijd. Giulia Catalini en Jade Claassen van basisschool Silvester-Bernadette wonnen de Helmondse wedstrijd en stonden op 19 oktober in Amsterdam in de landelijke Kidskookbattle finale waar zij helaas net naast de titel grepen.
Nieuws
Helmond weer vier Gezonde basisscholen rijker
15 november 2016
Tot vlak voor de zomervakantie telde Helmond 8 Gezonde basisscholen. Daar zijn sindsdien 4 nieuwe Gezonde scholen bijgekomen, waarmee de teller op 12 gezonde basisscholen in Helmond staat.
Nieuws
Daily Mile bij EenVandaag in top 3 van grootste social media berichten van 2016
09 januari 2017
EenVandaag  ging op bezoek bij een basisschool waar de Daily Mile pas was geïntroduceerd. Een Daily Mile is een stukje beweging op scholen. Als de juf of meester het seintje geeft, moeten de kinderen een stukje lopen of rennen.
Nieuws
Nieuw kinderkookcafé van start!
11 januari 2017
In navolging van het kinderkookcafé op basisschool de Westwijzer, start woensdag 18 januari 2017 een kinderkookcafé op basisschool de Vuurvogel. Gedurende 6 weken kunnen leerlingen uit groep 6 en 7 wekelijks na schooltijd koken in de keuken van wijkhuis de Fonkel. 
Nieuws
Twee Helmondse basisscholen behalen tweede vignet Gezonde school
07 maart 2017
Basisschool Montessori en basisschool de Goede Herder hebben een tweede vignet Gezonde school behaald. Basisschool Montessori had al het vignet Sociaal welbevinden, en heeft recentelijk het vignet Voeding behaald.
Nieuws
Derde kinderkookcafé van start!
08 maart 2017
In navolging van het kinderkookcafé op basisschool de Westwijzer en de Vuurvogel is donderdag 16 februari een kinderkookcafé voor leerlingen van basisschool de Goede Herder en Silvester Bernadette van start gegaan. Gedurende 6 bijeenkomsten kunnen leerlingen uit groep 6 en 7 na schooltijd koken in de keuken van de praktijkschool.
Nieuws
15 Gezonde scholen in Helmond!
09 mei 2017
Sinds 3 april j.l is Helmond 15 Gezonde scholen rijk. 13 Basisscholen en 2 MBO scholen. ROC ter Aa (voor het thema Voeding) en basisschool ’t Baken (voor het thema Sport en Bewegen) hebben beide recentelijk het vignet behaald.
Nieuws
Vijfde kinderkookcafé van start!
03 juli 2017
In navolging van het kinderkookcafé op basisschool de Westwijzer, de Vuurvogel, Silvester - Bernadette / de Goede Herder en de Trudoschool is op donderdag 18 mei een kinderkookcafé voor leerlingen van basisschool Mozaïek van start gegaan.
Nieuws
Kidskookwedstrijd Helmond 2017
08 september 2017
Van 9 t/m 19 oktober 2017 wordt de landelijke Dutch Agrifood Week georganiseerd. In deze week staat gezonde voeding en gezondheid centraal. In Helmond organiseren we tijdens deze week voor de 2e keer de Kidskookcaféwedstrijd. Zit jij in schooljaar 2017 - 2018 in groep 7 of 8 op een basisschool in Helmond, vind jij het leuk om te koken en zou je in een workshop van chef en tv-kok Mounir Toub nieuwe kookvaardigheden willen leren? Doe dan mee met de Helmondse Kidskookcaféwedstrijd!
Nieuws
Een frisse start op Montessorischool Helmond
01 november 2017
Het nieuwe schooljaar is goed begonnen door Montessorischool Helmond. Met een frisse start! De school is een Gezonde School dat niet alleen betekent er gezond getrakteerd wordt, maar ook dat de kinderen op school gezond drinken.
Nieuws
Kidskookcaféwedstrijd gewonnen door Lars en Wessel van basisschool Wilhelmina
06 november 2017
Een Halloween pompoen maken? Nee daar doen Wessel Andriessen en Lars Sijbers van basisschool Wilhelmina in Helmond niet aan. Zij maken van een pompoen liever een lekkere risotto. De twee jongens uit groep acht wonnen donderdag 12 oktober de Kidskookcaféwedstrijd. Ze zijn daarmee de beste jeugdkoks van Helmond. 
Nieuws
Kookworkshop Antoon van Dijkschool
18 oktober 2017
Op 10 juli 2017 kwam Sandra Cornelissen van Duidelijk Koken bij ons op de Antoon van Dijkschool een kookworkshop verzorgen. Hierbij maakten wij natuurlijk een recept uit haar eigen boek! Wij hebben samen met Sandra "Enchiladas met kip en groente" gemaakt.
Nieuws
Stadspenning voor Joost Verspaget
02 februari 2018
Joost Verspaget heeft op donderdag 1 februari 2018 de Stadspenning van de gemeente Helmond ontvangen bij zijn afscheid van de Stichting Jongeren In Beweging Brengen (JIBB) en de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel in de Westwijzer in Helmond.
Nieuws
Kinderkookcafé 2018 bs. Silvester-Bernadette en bs. De Goede Herder
17 mei 2018
Als Verlengde Schooldagactiviteit heeft ook dit voorjaar wederom een Kinderkookcafé plaats gevonden in de Praktijkschool aan de Generaal Snijdersstraat. De 6 bijeenkomsten zijn geleid door Gemma van der Linden, die een eigen kookstudio heeft genaamd “Koken bij Gemma” in Gemert.
Nieuws
Verlengde schooldag
17 mei 2018
Op basisschool de Vuurvogel en basisschool Silvester-Bernadette worden ook dit schooljaar weer diverse naschoolse activiteiten georganiseerd voor leerlingen van verschillende leeftijden. Een greep uit het aanbod: kooklessen, gezelschapsspellen, vloggen, voetballen, dansen en budosporten. In maart-april is er een Kinderkookcafé geweest voor 14 leerlingen van groep 6 van basisschool Silvester-Bernadette en basisschool de Goede Herder.
Nieuws
Kidskookcaféwedstrijd Helmond 2018!
29 augustus 2018
Zit jij in schooljaar 2018 – 2019 in groep 7 of 8 op een basisschool in Helmond? Vind jij het leuk om te koken en zou je in een workshop van chef en tv-kok Mounir Toub nieuwe kookvaardigheden willen leren? Doe dan mee met de Helmondse kidskookcaféwedstrijd!
Nieuws
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd
18 september 2018
Dit jaar wordt in Helmond voor de derde keer de Kidskookcaféwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Helmondse basisscholen. Leerlingen kunnen zich in duo’s opgeven door een lekker en verrassend recept in te sturen met de flespompoen. Op donderdag 11 oktober vindt de finale plaats waarin de geselecteerde duo’s strijden om de Helmondse titel.
BlogJeugd, Onderwijs en Gezondheid
24 februari 2016
Als wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid vind ik het super dat we zo’n mooie alliantie hebben met verschillende partijen als Jong Helmond Lekker Gezond. Ik zie enorm veel enthousiasme en gedrevenheid bij iedereen. Het onderwerp is ook concreet en zichtbaar; een gezondere leefstijl levert “winst” op. Lekker in je vel zitten, bewegen en bewust eten is niet saai, maar maakt je leven leuker en fijner.