De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Gezonde school voor voortgezet onderwijs
Actieve en gezonde leerlingen presteren beter. Een gezonde school stimuleert de gezondheid van leerlingen. Er is niet..
Nieuws
Healthy Sisters
09 december 2015
Deze Helmondse zussen scoren op internet goed met hun tips rondom een gezonde Marokkaanse keuken en sporten. Kijk voor meer informatie op hun website.
Nieuws
OMO Scholengroep aan de slag met een Gezonde Schoolkantine!
18 november 2015
Actieve en gezonde leerlingen presteren beter. De OMO scholengroep in Helmond werkt daarom samen met projectleider Kimberley Meijers, aan gezonde schoolkantines.
Nieuws
Nieuwe ontwikkelingen voor de Gezonde Schoolkantine
12 januari 2016
Maar liefst 70 procent van de ouders wil dat hun kinderen op school uitsluitend gezonde snacks krijgen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Eindhovens Dagblad. Dit is een extra stimulans om toe te werken naar een gezondere schoolkantine.
Nieuws
Kantines OMO Scholengroep Gezond!
23 februari 2016
Op donderdag 18 februari ontvingen de drie de scholen van de OMO Scholengroep Helmond uit handen van Margreet de Leeuw-Jongejans, wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid, de Gezonde Kantineschalen.
Nieuws
Dr.-Knippenbergcollege eerste met gouden Schoolkantine schaal
15 november 2016
Op donderdag 6 oktober ontving het Dr.-Knippenbergcollege uit Helmond als eerste school uit Zuidoost-Brabant de gouden Schoolkantine schaal. Dit gebeurde in Eindhoven, tijdens de scholingsdagen die het Voedingscentrum organiseerde over de nieuwe Richtlijnen Gezondere kantines.
Nieuws
OMO Praktijkschool Helmond neemt deel aan Week van de pauzehap
15 november 2016
Binnen OMO Praktijkschool Helmond werd in de Week van 26 september het project “de week van de pauzehap” geïntegreerd in de kooklessen. De Week maakt deel uit van project “Ik eet het beter” en stimuleert jongeren om tijdens de pauze een gezonde en voedzame pauzesnack te nuttigen.
Nieuws
Open Dag MBO Voeding
21 november 2016
Ben je momenteel op zoek naar een vervolgopleiding in het MBO, kom dan kijken bij onze Open dag op zondag 27 november.
Nieuws
Ook Helicon Helmond Gezonde school!
11 januari 2017
Vlak voor de feestdagen kreeg Helicon opleidingen Helmond het bericht dat zij zich de komende drie jaar Gezonde school mogen noemen, en wel voor het thema Voeding.
Nieuws
Kinderdagverblijf De Bereboot gaat over...op WATER!!
02 maart 2017
Eindelijk is het zover. Na een lange tijd van goed voorbereiden is de water-week aangebroken. Een aantal personeelsleden hebben samen een draaiboek gemaakt voor deze week en hebben dit doorgezet naar de werkvloer.
Nieuws
Helicon Helmond eerste Gezonde MBO-school in Zuidoost-Brabant
06 maart 2017
Helicon Helmond heeft als eerste MBO school in Zuidoost Brabant het vignet Gezonde School behaald voor het thema Voeding. Op donderdag 2 februari heeft wethouder Margreet de Leeuw het Vignet uitgereikt.
Nieuws
Groente als ingrediënt
08 maart 2017
Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd, zal Jong Helmond Lekker Gezond, in samenwerking met verschillende PPS partners, in 2017 deelnemen aan het project ‘Groente als ingrediënt’. Het doel van dit project is het verhogen van de groenteconsumptie onder allochtone jongeren (12-18 jaar) en jongeren uit de lage SES.
Nieuws
VSO de Korenaer eerste Gezonde VO school in Helmond
01 juli 2017
Recentelijk heeft VSO de Korenaer uit Helmond het bericht ontvangen dat zij zich voor het thema ‘Voeding’ Gezonde school mogen noemen. Hiermee is VSO de Korenaer de eerste gezonde VO school in Helmond. In totaal telt Helmond op dit moment 16 Gezonde scholen.
Nieuws
12 Helmondse scholen maken komend schooljaar gebruik van Ondersteuningsaanbod Gezonde school.
03 juli 2017
Twaalf scholen uit Helmond gaan komend schooljaar (verder) aan de slag met de Gezonde school. Hiervoor kunnen zij gebruik maken van het Ondersteuningsaanbod Gezonde school. Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,-.
Nieuws
Praktijkschool Helmond pakt goud
18 september 2018
Ze gingen voor de zilveren schaal en kregen goud: de ‘Smikkel Store’ van Praktijkschool Helmond is sinds kort een Gezonde Schoolkantine. De onderscheiding van het nationale Voedingscentrum is de kroon op het werk van docenten én leerlingen.
Nieuws
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
18 september 2018
Al eerder behaalde het Jan van Brabant, locatie Molenstraat de Gouden kantine schaal. Die hebben ze recentelijk weten te herijken.