De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Gezonde sport-en speeltuinkantines
Mensen die sporten kiezen voor een gezonde leefstijl. Daar hoort gezond eten en drinken bij, ook in de sportkantine. JHLG..
Nieuws
De Gezonde Sportkantine in de schijnwerpers!
18 november 2015
Op vrijdagavond 13 november vond het eerste Helmondse sportcongres plaats bij Fitland XL. JHLG was van de partij om de Gezonde Sportkantine te promoten.
Nieuws
Gezonde Sportkantine en Gezonde Speeltuinkantine
23 februari 2016
Voetbalvereniging MULO, korfbalvereniging OEC, handbalvereniging Oranje Wit en wielrenvereniging Buitenlust zijn de uitdaging aangegaan om naar een gezondere sportkantine toe te werken. Andere verenigingen in Helmond zetten dit onderwerp inmiddels ook op de agenda.
Nieuws
Sportkantines in Helmond stap voor stap gezonder
22 juni 2016
Op 19 mei organiseerde Jong Helmond Lekker Gezond samen met de regio-adviseur Gezonde Sportkantine een inspiratiebijeenkomst voor sportverenigingen.
Nieuws
Sportverenigingen vormen Team Fit voor een gezondere kantine
20 september 2016
De Helmondse sportverenigingen MULO (voetbal) en OEC (korfbal) en het Sportpark Brandevoort kregen op 13 september bezoek van Jong Helmond Lekker Gezond en De Gezonde Sportkantine. Zij maken goede voortgang met het introduceren van gezondere opties in hun kantines: appels en ander fruit, een gezondere tosti of een voedzaam broodje, ingedikt organisch fruitsap i.p.v. limonadesiroop. Hiervoor werken zij samen met plaatselijke producenten en leveranciers.
Nieuws
Speeltuin Leonardus bouwt aan een gezonde kantine
15 november 2016
In het afgelopen zomerseizoen werd een start gemaakt met de verkoop van fruit aan kinderen en ouders in de speeltuin. Het initiatief viel goed in de smaak bij de bezoekers. Nu gaat de speeltuin dicht voor de winter en worden voorbereidingen getroffen voor de verbouwing van de kantine. Speeltuin Leonardus profileert zich als de huiskamer en het sociale hart van de buurt, een ontmoetingsplaats waar naast het spelen ook diverse andere activiteiten plaatsvinden.
Nieuws
Sligro ondersteunt gezonde (sport)kantines
05 maart 2017
Sligro is partner van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Voor verenigingen die Sligro als leverancier hebben is het nu een stuk gemakkelijker geworden om een gezonder kantine-aanbod te realiseren. Met praktische oplossingen en assortimentsadvies op maat ondersteunt Sligro kantines bij het bieden van een verantwoord aanbod.
Nieuws
Voedingscentrum biedt richtlijnen en inspiratie voor een gezondere kantine
09 mei 2017
Veel mensen willen graag gezond en lekker eten, ook in de kantine van de sportclub. Zou het dan niet fijn zijn als ook hier de gezonde keuze de gemakkelijke keuze is? Het Voedingscentrum heeft Richtlijnen opgesteld om kantines gezonder te maken. Daarbij gaat het om méér dan producten alleen; de uitstraling is minstens net zo belangrijk.
Nieuws
Hans Smits benoemd tot Gezondheidsambassadeur
28 mei 2017
Hans Smits uit Helmond is zaterdag 27 mei benoemd tot Gezondheidsambassadeur voor de GGD Brabant-Zuidoost. Deze titel werd hem toegekend voor de vele mooie gezondheidsinitiatieven en jarenlange inzet voor speeltuin Leonardus. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het nieuwe hoofdgebouw van de speeltuin, in bijzijn van Ellis Jeurissen, directeur van de GGD Brabant-Zuidoost, wijkwethouder de Vries, bestuur en vrijwilligers, familie en buurtgenoten.
Nieuws
Speeltuin Leonardus gaat voor gezond!
09 juni 2017
Tijdens de officiële opening van het nieuwe hoofdgebouw van Speeltuin Leonardus was het overduidelijk: de speeltuin gaat voor gezond! Niet voor niets werd Hans Smits, coördinator van de speeltuin, op de feestelijke middag benoemd tot ‘gezondheidsambassadeur’. Deze titel kreeg hij uit handen van Ellis Jeurissen, directeur GGD Brabant-Zuidoost.
Nieuws
Onze omgeving heeft invloed op ons eetgedrag
03 juli 2017
Dagelijks worden we op heel veel plekken geconfronteerd met een, meestal ongezond, aanbod van eten en drinken. Het is niet gemakkelijk om telkens de verleiding te weerstaan. We maken onze keuzes ook meestal niet heel bewust. Daarom kan het helpen om de omgeving zodanig te veranderen, dat juist de gezondere keuze gestimuleerd wordt.
Nieuws
Voetballertjes zijn Lekker Bezig
01 november 2017
Helmond is een JOGG-gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht), met Jong Helmond Lekker Gezond als uitvoerder van deze landelijke aanpak. Eén van de aandachtspunten is het stimuleren van fruit eten door kinderen, ook binnen de sportverenigingen.
Nieuws
Positieve reactie gezonder aanbod speeltuinkantine
01 november 2017
In mei van dit jaar is het nieuwe kantinegebouw in Speeltuin Leonardus geopend. Sindsdien is het aanbod van eten en drinken in de kantine verruimd en gezonder gemaakt. Nieuwe producten zijn onder andere gezonde broodjes en tosti’s, vers fruit, huisgemaakte soep en gezondere dranken.