De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk
Sport & Bewegen
Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Veel kinderen in de leeftijd van 4 t/ 18 bewegen..
Nieuws
“Op eigen kracht naar een Gezonde toekomst”
12 januari 2016
De Stichting Jong Helmond Lekker Gezond werkt samen met de GGD Brabant-Zuidoost en LEV groep aan het verbeteren van de gezondheid van kansarme gezinnen in de Binnenstad en Helmond-Oost. De bewoners van de wijk denken actief mee over het verbeteren van hun gezondheid. De eerste onderzoeksfase is bijna afgerond. In mei start naar verwachting de uitvoering van het project.  
Nieuws
Op eigen kracht naar een gezonde toekomst
23 februari 2016
De Stichting Jong Helmond Lekker Gezond werkt samen met de GGD Brabant-Zuidoost en LEV groep aan het verbeteren van de gezondheid van kansarme gezinnen in de Binnenstad en Helmond-Oost. De bewoners van de wijk denken actief mee over het verbeteren van hun gezondheid. De eerste onderzoeksfase is nu afgerond.
Nieuws
Wijkproject uit de startblokken
20 september 2016
Start to be Fit van de Healthy Sisters is een van de eerste activiteiten van het project ‘Op eigen kracht naar een gezonde toekomst’.
Nieuws
Kennismakingsmarkt: Aangenaam Sociaal
20 september 2016
Als aanloop naar de dag van de Armoede wordt donderdag a.s. op het parkeerterrein van Super Sociaal, Jobfactory en Ruilwinkel een markt gehouden waar sociale organisaties uit Helmond zich presenteren. Deze openluchtmarkt is een ideale gelegenheid om op informele, aangename en ongedwongen wijze kennis te maken met maatschappelijke projecten in Helmond.
Nieuws
Junior JIBB’ers organiseren Kangoo Jumpen in de herfstvakantie!
15 november 2016
De Junior JIBB’ers, acht enthousiaste basisschoolleerlingen die JIBB helpen met het aanbod en de promotie van activiteiten, hebben in de herfstvakantie een gave activiteit georganiseerd.
Nieuws
LadiesOnly bij sportschool MAACH en FIT4Women
11 januari 2017
FIT4Women en sportschool MAACH werken graag mee aan het verbeteren van de ervaren gezondheid. Eigenaren Patricia van der Weerden (Fit4Women) en Chaib el Maach (MAACH) weten als geen ander dat voldoende bewegen bijdraagt aan het zelfvertrouwen en je goed voelen. Vandaar dat onder de vlag van het project ‘Op eigen kracht naar een gezonde toekomst’ vanaf 1 januari t/m 1 juni 2017 dames vanaf 14 jaar gratis sportlessen kunnen volgen
Nieuws
Werkbezoek raadscommissie Maatschappij
11 januari 2017
Op de valreep van het vorige jaar bracht de raadscommissie Maatschappij een werkbezoek aan Jibb en Jong Helmond Lekker Gezond in het kader van de besteding van de GIDS-gelden (Gezondheid in de stad).
Nieuws
Na het hossen lekker sporten!
06 maart 2017
JIBB heeft op woensdag, donderdag en vrijdag in de carnavalsvakantie meer dan 400 kinderen kennis laten maken met (nieuwe) sporten. De allerkleinsten gingen als aapjes door de jungle heen bij jungle gym en de allergrootsten probeerden elkaar af te gooien bij bunkertrefbal.
Nieuws
Een gezondere Wandelavondvierdaagse met water
08 mei 2017
De organisatie van de Wandelavondvierdaagse in Helmond is alweer in volle gang. Een gezellige en sportieve activiteit voor jong en oud van 17 t/m 20 mei! Ieder jaar doen weer veel scholen met hun leerlingen mee aan dit evenement. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond organiseert dit jaar voor alle Gezonde Scholen de campagne ‘Ik loop op water’. Met deze campagne worden de kinderen die meelopen met de vierdaagse gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen.
Nieuws
Iedereen in beweging tijdens de Koningsspelen!
09 mei 2017
De vrijdag voor de meivakantie maakten vele Helmondse basisscholen zich op voor de Koningsspelen! Na een gezond Koningsontbijt gingen zij aan de slag met sport, spel en vooral heel veel beweegplezier. JIBB was betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van 13 Koningsspelen in Helmond.
Nieuws
Sport en spel Weverspark
09 juni 2017
Tot aan de zomervakantie worden er verschillende sport- en spelactiviteiten in het Weverspark verzorgd door de buurtsportcoach van JIBB. Op woensdag van 13.00 – 14.00 kunnen kinderen van groep 3 t/m 8 daaraan meedoen.
Nieuws
Lekker ballen in de zaal
09 juni 2017
Iedere dinsdag en vrijdag wordt er door jongeren in de leeftijd van 12 – 18 jaar gezaalvoetbald in de sporthal op de Paulus Potterlaan. Deze activiteit wordt georganiseerd door het jongerenwerk van de LEV groep in samenwerking met de buurtsportcoach van JIBB. De jongeren hebben tevens de opdracht gekregen én uitgevoerd om een wijktoernooi te organiseren. Dit toernooi heeft plaatsgevonden op 26 mei op het speelveldje van de Dijksestraat. Helaas was daar door het (te) mooie weer niet zo’n geweldige opkomst van jongere voetballertjes maar de vrijwilligers waren er en hebben er toch een leuke middag van gemaakt.
Nieuws
Sporten op maat!
04 juli 2017
Voor ieder mens met beperking, gedragsproblematiek of chronische aandoening is het belangrijk dat er een veilige en fijne sportplek is waar je kan sporten en bewegen. Een plek waar voldoende kennis is van mogelijkheden en vooral de aanpak die het beste past bij individuele personen. Het is niet altijd makkelijk voor mensen met een beperking om een passende sport te vinden en zo ook voor sportaanbieders om hier op in te spelen. Daar moet wat aan veranderd worden! De Provincie Noord-Brabant en de peelgemeenten willen hier een boost geven!
Nieuws
Nieuwe Junior JIBB’ers stellen zich voor
01 november 2017
Vanaf de herfstvakantie starten acht Junior JIBB’ers met nieuwe ideeën, inzichten en energie om JIBB te gaan helpen met het sportaanbod voor de jeugd. Op 16 oktober namen we afscheid van de “oud” Junior JIBB’ers en werden de nieuwe Junior JIBB’ers geïntroduceerd.
Nieuws
HelMundo in de Fonkel druk bezocht!
31 januari 2018
Afgelopen vrijdag 26 januari vond in wijkhuis De Fonkel  “HelMundo” plaats en dat mag een succes worden genoemd.  Er waren zo’n 50 kinderen aanwezig en naar schatting zo’n 60-70 volwassenen.  Dat betekende, voorzichtig ingeschat, een verzameling van 10 culturen.
Nieuws
Met Team:Fit de zomer in bij het EK Beachvolleybal!
28 juni 2018
Wil jij ook je kantine gezelliger en gezonder maken? Team:Fit biedt jou de kans om daarover kennis en inspiratie op te doen én te genieten van spannende beachvolleybalwedstrijden tijdens het EK Beachvolleybal deze zomer!
Nieuws
Tennisvereniging Carolus krijgt Goud
21 juni 2018
Op zaterdag 16 juni opende tennisvereniging Carolus het nieuwe park na een intensieve verbouwing. Afgelopen maanden is hard gewerkt, samen met Jong Helmond Lekker Gezond en TeamFit, om het aanbod in te kantine gezonder te maken.
Nieuws
Helmond host city nationale sportweek 2018
18 september 2018
Van 15 tot en met 29 september is de 15e -en jubileumeditie van de- Nationale Sportweek. NOC*NSF, de sportbonden, alle Nederlandse gemeenten, het onderwijs en sportclubs gebruiken deze 15 dagen om te laten zien hoe leuk sport en bewegen is.
BlogWater!
12 januari 2016
Eten en drinken: het is maar net wat je gewend bent. Maar is dat eigenlijk wel zo? Uit verhalen van mijn ouders hoor ik dat ik als baby en peuter een slechte eter was. Eerlijk gezegd, ben ik dat nu nog steeds wel. Als het gaat over het drinken dan hoor ik dat ik ben opgevoed zoals de meeste kinderen. Appelsap, ranja, yogho, het behoorde allemaal tot mijn favoriete drankjes.